De Joriks

De Joriks krijgen onderwijs vooral op kleuterniveau. Zij zijn bezig met de voorbereidende activiteiten t.b.v. het lees- en rekenproces.

Op het aanvankelijke niveau wordt gestart met de processen van aanvankelijk lezen en aanvankelijk rekenen. Vervolgens wordt dit uitgebouwd. Het terrein van de verkenning van de wereld om je heen is gericht vanuit eigen lichamelijkheid en nabijheid. Aandacht wordt besteed aan het zelfstandig werken, waarbij in deze groepen het concreet en direct gedragsniveau centraal staat.

Een ander zeer belangrijk onderdeel in deze groep is dat de leerlingen hier de eerste beginselen van de sociale vaardigheden leren. Hoe ga je om met andere kinderen, hoe ga je om met je eigen emoties en met die van anderen.

Ook het stimuleren van creatieve activiteiten en van cultuureducatie vinden wij vanaf het begin een belangrijke zaak.